Introductie
Eerste hulp door iedereen, voor iedereen. Zorg dat je jouw kind, vader, moeder of collega kunt helpen als dat nodig is! Bij een ongeval ben jij er immers als eerste bij…

Waarom een EHBO-cursus volgen van het Rode Kruis?
Weet wat je moet doen! De eerste minuten na een ongeval zijn cruciaal om levens te redden en schade te beperken. Zorg dus dat je weet wat je moet doen.
Veel ongevallen. Jaarlijks zijn er 1,1 miljoen medisch behandelde letsels door privé-ongevallen.
Vergoeding. EHBO-cursussen worden in veel gevallen volledig door je zorgverzekeraar vergoed.
Tijdsbesparing. Bij onze cursussen hoef je geen examen te doen. Gedurende de cursus wordt je getoetst aan de hand van behaalde competenties. En dat scheelt tijd!
Kwaliteit. De cursussen van het Rode Kruis voldoen aan internationale richtlijnen en technieken volgens het European First Aid Manual.

* Bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (2011), ‘Nationaal kompas volksgezondheid’

EHBO cursussen

Slechts 3,2% van de Nederlanders heeft een geldig EHBO-diploma. Zorg ervoor dat jij wel weet wat je moet doen in geval van nood! De eerste minuten na een ongeval zijn namelijk cruciaal om levens te redden en schade te beperken. Volg een EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer bijvoorbeeld de eerste hulp bij een verslikking, eerste hulp aan baby’s of kinderen, reanimeren of hoe je een huidwond behandeld.

Leerdoelen en onderwerpen:
Na afloop van de cursus kun je een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulpverlenen bij bewusteloosheid, bloeding, brandwond, circulatiestilstand, CO-vergiftiging, ernstige allergie, hoofdletsel, huidwond, koorts en koortsstuipen, kortademigheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten, nek- en wervelletsel, neusbloeding, tand door de lip, verdrinking, vergiftiging, verloren/afgebroken tand, verslikking, verstikking, vinger tussen de deur, vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog.

Certificaat:
Je sluit de cursus af met een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen goedgekeurd door de rijksoverheid.

Voor wie
Ouders, gastouders, leerkrachten, medewerkers kinderdagverblijf.

Vooropleiding
Er is voor deze cursus geen vooropleiding nodig.

Maximaal aantal deelnemers
Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

Duur/locatie

Basis opleiding 10 uur

Herhaling 7 uur

Locatie Montfoort of bij u op locatie.

Kosten

koffie/thee: inclusief
lunch: inclusief
lesboek: inclusief
Kosten € 145,-per persoon exclusief BTW

Offerte